Arta culinara

   Multi intra impiedicandu-se in bucatarie si abia ajung pana la aragaz pentru a-si prepara cafeaua matinala din care uneori o parte considerabila ajunge si pe acesta, iar dincolo de asta orice pricepere in ceea ce priveste gatitul tine cumva de stiinta abstracta cea mai avansata, gen fizica particulelor elementare si alte chestii conexe. Ceea ce urmeaza nu reprezinta o sterila si neavenita lauda de sine, ci doar simpla si nuda realitate – imi place sa gatesc, dar nu oricum si nu de azi, de ieri, ci de pe la inceputul adolescentei. Sigur – au fost experimente la inceput, niscaiva greseli inerente, dar de la un fel de mancare la altul si de la un an la altul priceperea mea a sporit, iar felurile de mancare au castigat in varietate, savoare si exoticitate. Unii considera gastronomia mai degraba o stiinta tinand cu strictete de anumite retete, dar eu o consider o arta ce lasa loc improvizatiei, bunului gust si inspiratiei de moment. Sigur, aici ar putea urma niste testimoniale, dar nu le consider necesare, cine ma cunoaste stie ca nu vorbesc aiurea in tramvai si astfel ajungem la scopul acestei pagini nou infiintate de pe blogul meu si anume – vreau sa impartasesc cu voi diferite retete pe care le-am creat de-a lungul timpului ascultandu-mi glasul interior si pofta de lucruri bune si rafinate, retete printre care voi intercala din cand in cand si unele traditionale mostenita de la bunica mea – Buni – retete ce merita a fi duse mai departe.

Nu ma mai lungesc cu povestea si va urez doar pofta buna!

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s